Waarom 3D printen met leerlingen op de (basis)school?

Aanleiding van 3Dkanjers om met 3D-printen voor leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet/secundair onderwijs te starten is de, breed gedeelde, constatering dat steeds minder kinderen voor een technische opleiding kiezen. Om mee te kunnen doen in de mondiale economie zal de maakindustrie weer attractiever moeten worden. Innovatiekracht van het bedrijfsleven zal vergroot moeten worden en er moet een omslag plaats vinden naar duurzaam groeien en vernieuwen. Met name nieuwe technologieën zullen deze vernieuwing en omslag moeten stuwen.

Lees meer

Nederlandse 3d-printstartup 3D Hubs haalt 7 miljoen dollar binnen

3D Hubs is een soort marktplaats voor 3d-printdiensten waarmee het voor eigenaars van een 3d-printer mogelijk is om objecten te printen voor mensen zonder eigen 3d-printer. Zo verdienen de eigenaars wat geld, en heeft de maker veel sneller toegang tot zijn ontwerp.

Lees meer

Shapeways 3D-print één miljoen unieke ontwerpen per jaar

Peter Weijmarshausen is een ondernemer die succesvol in de wereld van 3D-printing is gedoken. Zijn bedrijf Shapeways timmert inmiddels internationaal goed aan de weg. In zijn online fabriek worden de zelfontworpen producten geprint van duizenden artiesten over de hele wereld.

Dat 3D-printen levert hem een goede business op. In vijf jaar tijd vertienvoudigde zijn personeel van zeven naar zeventig man, en vorig jaar printte zijn bedrijf bijna één miljoen unieke ontwerpen.

Lees meer

Shapeways: ‘We zijn de Amazon voor 3D-printing’

Shapeways, dat acht jaar geleden is ontsproten uit een incubatorprogramma bij Philips, telt vandaag de dag zo’n honderdvijftig medewerkers, is actief in honderdveertig landen en heeft sinds 2010 zijn hoofdkantoor in New York City.

Behalve de 3D-printservice, herbergt Shapeways een community met ruim een half miljoen leden. “Mede dankzij hen printen we maandelijks meer dan 181.000 producten, bijna een verdubbeling vergeleken met een jaar geleden, met afnemers van over de hele wereld”, aldus Weijmarshausen.

Lees meer